Oplevelser

For at få en samlet introduktion til områdets oplevelsesmuligheder og overnatningstilbud, anbefales at besøge følgende hjemmesider for detaljeret information:

Roskilde:
www.visitroskilde.dk

Lejre:
www.visitlejre.dk

Frederikssund:
www.visitfrederikssund.dk

Attraktioner

Lejre og Roskilde huser nogle af Danmarks mest unikke attraktioner.

Roskilde Domkirke
Domkirken er en af de tre danske lokaliteter på UNESCO’s liste over verdens kulturarv. Roskilde Domkirke er blevet klassificeret som en femstjernet attraktion, hvilket vil sige, at den er en helstøbt attraktion på internationalt niveau.
 

 

 

Vikingeskibsmuseet
Danmarks museum for skibe, søfart og maritime håndværk i oldtid og middelalder. På Vikingeskibsmuseet udstilles de berømte fem vikingeskibe, der blev udgravet ved Skuldelev i 1960’erne. Derudover har museet en stor bådsamling bestående af vikingeskibsrekonstruktioner og af traditionelle nordiske sejlbåde. Vikingeskibsmuseet er også en femstjernet attraktion.
 

 

Sagnlandet Lejre
Gennem genskabelser af arkæologiske fund, hands-on-aktiviteter og rollespil viser Sagnlandet Lejre, Danmarks historie og kulturlandskabet gennem flere tusinde år. Sagnlandet Lejre er en firestjernet attraktion, hvilket betyder en helstøbt attraktion af meget høj værdi på nationalt niveau.

 

 

Ledreborg Slot
Et af Danmarks fineste eksempler det 18. århundredes bygnings-og landskabsarkitektur. Slottet har været i Holstein-Ledreborg-slægtens eje i 250 år og indeholder en enestående samling af oprindelige møbler og malerier. Hvert år afholdes flere store arrangementer ved slottet, blandt andet Ledreborg Slotskoncerter.

 

 

Roskilde Museum
Roskilde Museum er en samling museer i Roskilde og Lejre. Hovedudstillingen i Roskilde rummer en prisbelønnet udstilling om byens historie fra vikingetiden til vore dage. Roskilde var kirkens og kongens hovedstad i tidlig middelalder. I Domkirken findes Domkirkemuseet, der giver publikum mulighed for at gå på opdagelse i kirkens historie. I Lejre Kommune findes Lejre Museum og Tadre Mølle, der både er spændende at besøge og gode udgangspunkter for ture i landskabet. Derudover er Lützhøfts Købmandsgård, Slagteributikken, Håndværker-museet, Danmarks Rockmuseum og Fjordcenter Jyllinge, en del af Roskilde Museum.

Der er lukket for kommentarer.